Combo

Sinds januari 2010 wordt Projectkoor Experience muzikaal begeleid door een combo, thans bestaande uit Johan Saanen (bas), Hans Lambers (drums) en Dorenda Notermans (pianiste).. 

Combo Projectkoor Experience - Johan Saanen

Johan Saanen

Tot juli 2014 was Johan in het dagelijkse leven adjunct-directeur op basisschool de Schatkist in Budel. Vanaf zijn 15e jaar heeft hij in allerlei bands gespeeld en inmiddels bespeelt hij zes instrumenten.

Hij is bassist in het Projectkoor Experience-combo, in Bigband Triple B, in de leerkrachtenband
Straf Werk en in de easy listening band
One Moment Please. Daarnaast vormt hij als gitarist een duo met Laura van Mierlo onder
de naam Leaving Traces.

Verder produceert Johan in zijn eigen studio cd's en videoclips voor bands en individuele artiesten. Een druk leven vol muziek dus!

Combo Projectkoor Experience - Hans Lambers

Hans Lambers

Hans Lambers is afkomstig uit een grote muzikale familie. Hij behaalde op jeugdige leeftijd al meerdere medailles als Brabants kampioen Tamboer. In zijn twintiger jaren was hij drummer bij de Budels symfonische rockband Lethe. Omdat hij een brede muzikale interesse heeft, speelde hij vervolgens vele jaren als drummer bij de Philips Bigband.

Na het spelen van uiteenlopende muzikale stijlen in allerlei bands, vormt hij nu met de bassist van Projectkoor Experience de ritmesectie bij de Budelse coverband One Moment Please.
Hans drumt graag met brushes en rods van bamboe, waardoor de drums veel rustiger klinken en de subtiele muzikale sound van het combo beter tot zijn recht komt.

 
Combo Projectkoor Experience - Dorenda Notermans

Dorenda Notermans

In 2015 studeerde Dorenda Notermans af met grootste onderscheiding als ‘Master Na Master Piano’, ‘Master Kamermuziek’ en ‘Master in de Specifieke Lerarenopleiding’ aan de ‘Luca School of Arts’ in Leuven onder begeleiding van Jan Vermeulen. Vanaf haar derde jaar werd ze in deze school uitgekozen om een bijzonder solistisch traject te volgen. Daarnaast volgde ze ook les bij o.a. André De Groote, Anne Camps en Vitaly Samoshko. Ze volgde masterclasses bij Sergejs Osokins, Daniel Rivera, Ana Mirabella, Leonel Morales, Sergio Tiempo en Andreas Froelich. In 2014 werd ze geselecteerd voor een masterclass repetitor in ‘the National Opera Studio’ in Londen bij Mark Shanahan en Jeremy Silver.

Dorenda werd finaliste van de Stephan De Jonghe pianocompetitie in Aalst (2010) en ze behaalde de halve finale in de ‘New Tenuto Competition’ in Brussel (2012). In 2010 gaf ze een recital in het Paleis van Schone Kunsten in Brussel ter gelegenheid van het jaarlijkse Klara festival. Hierbij speelde ze ook al met verscheidene orkesten, waaronder het symfonisch orkest van de ‘Luca School of Arts’ en de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel onder leiding van Ivan Meylemans. Ze speelde reeds solorecitals in België, Nederland en Spanje. In 2015 gaf ze concerten in de Raad van State in Den Haag en in de concertzaal van Tilburg.

Verder heeft Dorenda Notermans ook een passie voor kamermuziek, als begeleider en als pianoleerkracht. Ze vormt een vast duo met sopraan Kelly Poukens (‘Duo Bienvenue’) en met fluitiste Sofie Verbeeck. Als leerkracht is ze verbonden aan de Kunstacademie Noord-Limburg en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Beringen.

In 2016 droeg Dorenda aan diverse producties van radio Klara bij als pianosolist. Zo werkte ze mee aan de cd-opname ‘Fingerprints’ met nieuwe Vlaamse muziek, die op 28 januari 2017 live werd voorgesteld op het Klarafestival 'Klara in de Singel', en was ze op 17 mei te horen op radio Klara met enkele werken van Erik Satie in het programma ‘Iedereen Satie’. Verder performde Dorenda ook al enkele keren in producties van muziektheaterorganisatie 'Pantalone' in samenwerking met radio Klara.